Banja Luka

Banjalučani pozvani da predlože kandidate za aprilske nagrade

Banjalučani pozvani da predlože kandidate za aprilske nagrade
Foto: Gradska uprava | Banjalučani pozvani da predlože kandidate za aprilske nagrade

Zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada od 8. februara mogu da dostave svoje inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada.

Kako kažu iz Gradske uprave, poziv je otvoren do 23. februara, a inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada Banjaluka, tačnije Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu: Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banjaluka.

"Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja: 'Ključ grada' Banjaluka sa poveljom 'Počasni građanin grada Banjaluke', priznanje koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva, 'Zlatni grb' grada Banjaluka, priznanje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, Plaketa grada Banjaluka, priznanje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture i ispoljenu hrabrost, plaketa 'Sestre Gajić', priznanje koje se dodjeljuje za izuzetno humana djela, Nagrada grada Banjaluka mladima kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života, uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma", kazali su iz Gradske uprave.

Inicijative, kako kažu, moraju biti obrazložene, naročito biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon lica koja predlažu, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije