Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjalučani se najviše žalili na deponije i manjak parkinga

Banjalučani se najviše žalili na deponije i manjak parkinga
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjalučani se najviše žalili na deponije i manjak parkinga
Nemanja Vukojević

Kancelarija za građane Gradske uprave Banjaluka ove godine primila je 585 građana, te obradila 567 različitih zahtjeva, rekla je za "Nezavisne" Nikolina Račić, šef Odsjeka za saradnju s građanima u Gradskoj upravi.

Prema njenim riječima, građani se najčešće žale na nedovoljnu zastupljenost, odnosno izgrađenost pojedinih objekata infrastrukture, nepropisno odlaganje otpada, te nedovoljan broj parking mjesta u naseljima.

"U određenom broju slučajeva žalbi građana zbog nemogućnosti ostvarivanja prava posljedica su objektivnih, ali i subjektivnih okolnosti, zakonskih rješenja, nenadležnosti grada, te kao takve nisu u direktnoj vezi s postupanjem organizacionih jedinica", pojasnila je Račićeva.

Prema njenim riječima, na broj primljenih građana uticala je i aktuelna epidemiološka situacija i ograničena mogućnost kretanja određenih kategorija stanovništva u određenom periodu.

"U istom periodu prošle godine u Kancelariji za građane primljeno je 905 građana i obrađena su 573 zahtjeva", kazala je Račićeva.

U Kancelariji za građane vrši se neposredan prijem građana u vremenu od osam do 16 časova svakim radnim danom, bez vremenskog ograničenja i bez obaveze prethodnog najavljivanja.

"Kancelarija obrađuje različite molbe i zahtjeve građana, a koji u suštini predstavljaju molbe za pomoć, zahtjeve za rješavanje određenih infrastrukturnih pitanja, predstavke i pritužbe građana, zahtjeve za pristup informacijama u skladu sa odredbama Zakona o slobodi pristupa informacijama, upite građana različite sadržine i informisanje o mogućnostima ostvarivanja određenih prava", objasnila je Račićeva.

Dodala je da je osnovni cilj uspostavljanja Kancelarije za građane omogućavanje građanima da brže i efikasnije dođu do svih potrebnih informacija u vezi s postupcima iz nadležnosti Gradske uprave, ostvarivanjem njihovih prava, zakonskim rješenjima i načinom ostvarivanja njihovih prava u organizacionim jedinicama.

"Daju se odgovori na zahtjeve i pitanja građana, vrši neposredan prijem građana, razmatraju predstavke i pritužbe građana, ispituje njihova osnovanost s organizacionim jedinicama", rekla je Račićeva.

Dodala je da se u ovoj kancelariji takođe pribavljaju sve informacije koje se tiču ostvarivanja njihovih prava, upoznaju se s konkretnim zakonskim propisima, te im se pruža pomoć kako bi lakše i brže ostvarili svoja prava i dobili odgovor na pitanja koja se tiču ostvarivanja prava iz nadležnosti organa grada.

"Pored toga, ovdje građani mogu da iznesu svoje primjedbe i sugestije, te daju različite prijedloge", istakla je Račićeva.

Prošle godine, u Kancelariji za građane primljeno je i obrađeno ukupno 1.210 predmeta, dok je na razgovor primljeno 1.922 građana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije