Banja Luka

Banjalučanin šutira 24 časa bez prestanka za Sergeja Stupara

Banjalučanin šutira 24 časa bez prestanka za Sergeja Stupara
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučanin šutira 24 časa bez prestanka za Sergeja Stupara

BANJALUKA – Banjalučanin Aleksa Kresojević, uključio se u akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje sugrađanina Sergeja Stupara, ali na do sada neviđen način.

Naime, ovaj dvadesetčetvorogodišnji košarkaš iz grada na Vrbasu, odlučio je da 24 časa bez prestanka šutira na koš, a sve kako bi uz pomoć ljudi dobre volje uspio da pomogne Sergeju da ode u Moskvu, gdje mu je za tretman liječenja neophodno 350.000 KM.

Svoj podvig, Aleksa je počeo u subotu 25. maja u 20 časova, na sportskim terenima "K4", a plan je da ga završi večeras (nedjelja), takođe u 20 časova.

Zbog svega, pomoć svih građana je dobrodošla, a putem društvenih mreža oglasila se Sergejeva majka, Svjetlana, koja je napisala da je Aleksa odlučio da ovaj poduhvat bude humanitarnog karaktera i da sav prihod od prodatog pića koje će se služiti na samom događaju ide za liječenje njenog sina.

"Takođe, moći ćete da kupite određen broj koševa i na taj način učestvujete u nevjerovatnom poduhvatu i nevjerovatnoj humanitarnoj akciji", navela je Svjetlana u objavi na Instagramu.

Aleksin podvig, na terene "K4" doveo je i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, koji je sinoć podsjetio Kresojevića, te tom prilikom pozvao sve koji mogu da se pridruže ovom humanom gestu.

"Neka bude kiša, neka bude hladno, dođite, pozovite nekoga svog da dođe. Nema prepreka ako smo tu jedni za druge. Banjaluka je tu", naglasio je Stanivuković.

Podsjetimo, u toku je velika humanitarna akcija za liječenje Sergeja Stupara, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, a otvoren je i humanitarni broj 1413.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije