Banja Luka

Banjalučka Hitna pomoć dobila sanitetsko vozilo

Banjalučka Hitna pomoć dobila sanitetsko vozilo
Foto: Grad Banjaluka/A.Čavić | Banjalučka Hitna pomoć dobila sanitetsko vozilo

BANJALUKA - Grad Banjaluka donirao je sanitetsko vozilo sa opremom za Službu hitne medicinske pomoći kao i drugu medicinsku opremu za ostale službe Doma zdravlja, u vrijednosti od 225.000 KM.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je zadovoljan što grad u 90 odsto budžetskih stavki ima rekordna ulaganja, među kojima je i Dom zdravlja, za koji je u ovoj godini izdvojeno više od 2,5 miliona KM, te da je značajna podrška grada, planirana i za narednu godinu.

"Dio sredstava će ići za izgradnju ambulante u Dragočaju, a nedavno je isplaćena podrška zdravstvenim radnicima, što je vrednovanje svega onoga što rade. Takođe, ulažemo i u opremu, koja je potrebna Domu zdravlja", kazao je Stanivuković.

Vedrana Antonić, zamjenica direktora Dom zdravlja u Banjaluci, kazala je da u periodu od 2010. do 2019. godine nisu imali kupovinu novih sanitetskih vozila, ali da bi početkom iduće godine trebalo da dobiju još jedno sanitetsko vozilo.

"Od tada, naša ustanova na čelu sa direktoricom Nevenom Todorović napravila je značajan pomak u nabavci vozila, tako da smo do danas dobili šest novih vozila zahvaljujući donacijama grada, japanske ambasade u BiH i Termoelektrani Stanari", rekla je Antonićeva.

Darko Obradović, zamjenik načelnika banjalučke Službe hitne medicinske pomoći, kazao je da imaju dovoljan broj kako mobilnih, tako i ekipa u Hitnoj pomoći, te da uspješno mogu na odgovore na sve potrebe građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije