Banja Luka

Banjalučka inicijativa oduševila i Crnu Goru

Banjalučka inicijativa oduševila i Crnu Goru
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Banjalučka inicijativa oduševila i Crnu Goru

Inicijativa Bojana Pećanca, odbornika SNSD-a, o poskupljenju kazni za lica koja se parkiraju na mjesto označeno za invalide, te da se ta sredstva iskoriste za lica sa invaliditetom i djecu sa poteškoćama u razvoju proširiće se i u Crnu Goru.

Naime Sara Bero, predsjednica Udruženja "Ljubav za ljubav" iz Crne Gore i majka dvije djevojčice sa Daunovim sindromom, oduševljena je ovom inicijativom, te će uz podršku ovog banjalučkog odbornika istu pokrenuti i u Crnoj Gori.

Oduševljena sam inicijativom koju je pokrenuo gospodin Bojan Pećanac.

“Smatram da bi se ljudi, koji se bave politikom, trebali što više ugledati na njega i pokretati ovakve inicijative u drugim gradovima”, rekla je ona.

Kako dodaje ovakvu inicijativu treba pokrenuti i u Crnoj Gori.

"Sa gospodinom Pećancem sam ragovarala upravo o tome da se jedna ovakva inicijativa pokrene baš u Crnoj Gori, s obzirom da kod nas nema ništa slično ovome", rekla je ona.

Pećanac je pružio podršku kako bi se ovakva inicijativa proširila dalje, pa čak i u Crnu Goru.

"Nadam se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti cilj. On je raspoložen da nam pomogne kako bi se ova inicijativa pokrenula i u Crnoj Gori", zaključila je ona.

Bojana Pećanca, odbornika SNSD-a, podržao je ove plemenite ciljeve, te mu je čast da učestvuje u ostvarenju istih.

"Na moju inicijativu, povećale su se kazne za osobe koje parkiraju na mjesto naznačeno za osobe s invaliditetom u Banjaluci. U kratkom roku smo prikupili više od 100.000 KM iz ovih kazni, te je u planu održati sastanak sa udruženjima djece sa poteškoćama u razvoju i licima sa invaliditetom, kako bismo iskoristili ova sredstva na najbolji mogući način", rekao je Pećanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije