Banja Luka

"Banjalučka lasta" na poštanskoj marki

"Banjalučka lasta" na poštanskoj marki
Foto: N.N. | "Banjalučka lasta" na poštanskoj marki

BANJALUKA - Nova poštanska markica s motivom "banjalučke laste" predstavljena je danas povodom početka ovogodišnje manifestacije "Ljeto na Vrbasu", koja će trajati od 21. jula do 4. avgusta.

Ova markica sa jednim od simbola grada promovisana je u saradnji Turističke organizacije grada (TOBL) i "Pošta Srpske".

Irena Radojević, direktorica TOBL, rekla je da će se markica koristiti u poštanskom saobraćaju, što će dodatno promovisati skokove sa Gradskog mosta, koji su simbol Banjaluke i najstarije gradske manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

"Promocija je upriličena pred početak ove gradske manifestacije, koja će ove godine biti održana po 66. put i zvanično početi u nedjelju u 14 časova upravo čuvenim skokovima", kazala je Radojevićeva.

Zoran Protić, izvršni direktor za informaciono-komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing u "Poštama Srpske", rekao je da je ovo preduzeće prepoznalo "Ljeto na Vrbasu" kao vid turističke promocije grada.

"Poštanske markice su naši mali ambasadori i izuzetno nam je zadovoljstvo što je ova markica, čiji je autor Božidar Došenović, ugledala svjetlo dana", istakao je Protić.

Prema njegovim riječima, ona je izdata u tiražu od 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 90 feninga.

"Ljeto na Vrbasu" počinje u nedjelju u 14 časova skokovima sa Gradskog mosta - tradicionalne "banjalučke laste", a prije toga, u 13 časova, biće održan nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk".

Ova manifestacija biće obogaćena sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima, a građani i turisti moći će uživati i u Zip lineu, spuštanju užetom iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta.

Osim sportskih aktivnosti kao što su fudbal na pijesku, basket za dječake i djevojčice te odbojke na pijesku, za ljubitelje igara na Vrbasu na bazenu "Aquana" RK "Delfin" organizuje ronjenje.

Kino na otvorenom uz film "Taxi blues" biće organizovano na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole plesati i "Ples pod zvijezdama" na plaži ispod dvorane "Obilićevo".

U završnom dijelu manifestacije prisutni mogu uživati u trci dajak čamaca u tri kategorije, izboru najljepšeg dajaka i "Kotlićijadi" na plaži Abacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije