Banja Luka

Banjalučka škola 'Aleksa Šantić' u novom ruhu

Banjalučka škola 'Aleksa Šantić' u novom ruhu
Banjalučka škola 'Aleksa Šantić' u novom ruhu

BANJALUKA – Osnovna škola Aleksa Šantić u Banjaluci je doživjela svoju prvu pravu rekonstrukciju nakon više od 60 godina postojanja.

„Večeras je održana redovna smotra učeničkih postignuća na kraju školske godine sa posebnim osvrtom i naglaskom na projekat koji je urađen u školi“, rekla je Svjetlana Radusin, direktorica ove škole.

U okviru smotre učeničkih postignuća učenici su večeras pokazali šta su učili proteklih godinu dana i kakve su rezultate postigli, s tim da ove godine imaju priliku da to bude svečanije.

Naime, učenici i zaposleni pripremili su kulturno-umjetnički program kojim su predstavili učenička postignuća i talente te na svoj način zahvalili organizacijama i pojedincima koji su zaslužni za sanaciju škole.

„Školski objekat je adekvatno saniran, rekonstruisan i poboljšan kroz projekat energetske efikasnosti u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvom prosvjete uz posršku UNDP-a i grada Banjaluke“, rekla je Radusin.

Ona je dodala da smo u prilici da vidimo školu u novom svjetlu, sa značajnom uštedom elektirčne energije, sa novom fasadomi novom stolarijom. Zamijenjeni su krovovi, rekonstruisana kotlovnica, postavljeni zaštitini ventili u radijatorima, tako da su to krupe stvari koje su urađene u školi u proteklih godinu dana.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture, rekao je da je zadovoljstvo danas biti u jednoj ovakvoj školi koja je dobila novi izgled.

„Sa poslovima opremanja i rekonstrukcije škola nismo stali. Imamo još puno toga da uradimo i nadamo se da ćemo u narednom periodu iznaći sredstva za još školskih objekata“, rekao je Malešević.

Dodao je da će đaci svojim rezultatima na svoj način vratiti ono što je uloženo u objekat.

U rekonstrukciju je, kako je rekao ministar, uloženo oko 700.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije