Banja Luka

Banjalučka ulica prekopana, mještani ogorčeni

Banjalučka ulica prekopana, mještani ogorčeni
Foto: Dražan Pozderović | Banjalučka ulica prekopana, mještani ogorčeni

U Ulici Slobodana Jovanovića u mjesnoj zajednici Centar 2 zbog izgradnje vodovoda i kanalizacije prekopan je asfalt, te je teško proći ovim dijelom naselja, žale se mještani.

Tim povodom iz ove mjesne zajednice poslali su dopis Gradskoj upravi da se što prije sanira kolovoz.

Na ovoj lokaciji je, kako navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve,  u toku  izgradnja nedostajuće javne infrastrukture, a u sklopu opremanja građevinskog zemljišta na lokaciji stambeno-poslovnog objekat investitora "Zidart" d.o.o.

"U toku je izgradnja vodovoda, kanalizacije, vrelovoda te rekonstrukcija saobraćajnice. Radovi će biti završeni u julu, a saobraćaj se odvija prema privremenom režimu saobraćaja", potvrdili su za "Nezavisne" iz resornog odjeljenja.

Nakon što su vidjeli u kakvom je stanju ova ulica, prema riječima Nenada Novakovića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Centar 2, odmah je poslata inicijativa.

"Mi ne čekamo da se građani žale i čim vidimo nekakav problem odmah intervenišemo.  Najveći problem je što mi nemamo povratne informacije. Da nam bar neko kaže - biće ili neće biti urađeno, ili da nam odgovore dopisom", rekao je Novaković.

Kako kažu iz resornog odjeljenja, u vezi sa zahtjevom kojim se traži sanacija kolovoza u Ulicu Slobodana Jovanovića Odjeljenje će izdati nalog izvođaču radova da sanira oštećenja u okviru radova redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica.

Naime, u ovom naselju, sudeći prema riječima Novakovića, ovo nije jedini problem s kojim se suočavaju, pa tako u ovoj godini niko nije došao da pokosi travu te podšiša žive ograde.

"U ovoj mjesnoj zajednici imamo nekoliko problema, kao što su neobilježeni pješački prelazi oko Osnovne škole 'Ivo Andrić' i Muzičke škole 'Vlado Milošević', ali takođe i unutar naselja", istakao je Novaković.

Dodaje da imaju i veliki broj neosvijetljenih dijelova ulica, a naročito u ulicama Ive Andrića i Sime Matavulja, gdje sijalice, kako naglašava, uglavnom ne rade.

"Osim toga, odvodi i kanalizacije su takvi da, kad padne kiša, to postane jezero, jer ih niko ne čisti, a, vjerujte, to su neke stvari koje građanima mnogo znače. Sve u svemu, nisam zadovoljan odnosom grada prema inicijativama koja dolaze iz ove mjesne zajednice", zaključio je Novaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije