Banja Luka

Banjalučka vlast 8. decembra odlučuje o nacrtu rebalansa

Banjalučka vlast 8. decembra odlučuje o nacrtu rebalansa
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjalučka vlast 8. decembra odlučuje o nacrtu rebalansa

​BANJALUKA - Predstavnici skupštinske većine, na današnjoj Sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka skinuli su niz tačaka dnevnog reda, tačnije brojne regulacione planove, a podršku nije dobilo ni kreditiranje.

Saša Čudić, v.d. predsjednika Skupštine grada Banjaluka, kazao je da će se 8. decembra u devet časova održati sjednica gradskog parlamenta.

"Na narednoj sjednici će se naći Prijedlog zaključka o nacrtu rebalansa budžeta i Nacrt rebalansa grada budžeta Banjaluka, s tim da je izraženo mišljenje koalicione većine da nije njihov stav da se na Kolegijumu ove tačke povuku sa dnevnog reda, čime se ne želi grad uvući u privremeno finansiranje", rekao je Čudić.

Pored seta pitanja o kojima se danas razgovaralo, kako kaže, a koje se tiču određenih regulacionih planova te davanja prostora pod posebnim uslovima, razmatraće se izvještaj o Banskom dvoru, kao i Prijedlog odluke o izgradnji spomenika palim borcima u odbrambeno otadžbinskom ratu u Gornjoj Piskavici.

On ističe da su gradonačelnika Draška Stanivukovića pozvali na izvršenje ranije donesenih odluka koje su vezane za budžet grada, te istakao da vjeruje da će on imati sluha da se izvrše ove odluke.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluka, istakao je da na ovom sastanku Kolegijuma gradskog parlamenta nisu prošli nacrti, Banjaluka bi bila u privremenom finansiranju.

“Nacrti su trebali da budu davno pred odbornicima, dakle, ovo je posljednji voz, ne znam hoćemo li stići ući u njega. Opasnost od privremenog finansiranja još uvijek postoji. Vlada već imala dva rebalansa, mi nijedan”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da se problem sa ZIBL-om, čiji radnici protestuju ispred Gradske uprave, jer nisu primili plate, ne može riješiti bez skupštine.

Srđan Amidžić, iz odborničke grupe SNSD-a, istakao je da kreditiranje neće podržati.

“Podržaćemo i Nacrt i rebalans. Nismo saglasni sa kreditnm zaduženjima. S jedne strane imamo rekordan budžet, a s druge kreditna zaduženja. Ovu odluku ne možemo da podržimo”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije