Banja Luka

Banjalučke ulice prekrivene snijegom, službe na terenu

Banjalučke ulice prekrivene snijegom, službe na terenu
Foto: Velibor Tripić | Banjalučke ulice prekrivene snijegom, službe na terenu

BANJALUKA – Intenzivne padavine koje su od jutros na području Banjaluke, usporile su i otežale odvijanje saobraćaja na području grada.

Uprkos konstantnim čišćenjima ekipa zimske službe, snijeg se zadržava na kolovozima

Čitaoci "Nezavisnih" javljaju kako je zbog velikih količina snijega koji je za kratko vrijeme napadao na području Banjaluke izbila gužva u saobraćaju i veće su kolone.

"Teško je voziti automobil u ovakvim uslovima i dugo smo čekali da se pomjerimo jer su velike gužve. Neke sporedne ceste nisu ni očišćene", javlja ova čitateljka.

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da su ekipe zimske službe su na terenu i sva mehanizacija je angažovana na raščišćavanju snijega koji i dalje intenzivno pada.

"Uprkos intenzivnim padavinama, putni pravci na području grada su prohodni, a saobraćaj se odvija u skladu sa zimskim uslovima. Iz zimske službe mole sugrađane za strpljenje i apeluju na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima na putu i da budu oprezni jer se zbog trenutnih temperatura snijeg zadržava na kolovozu", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz "EKO-EURO tima" koji održava puteve u mjesnim zajednicama Krupa na Vrbasu, Pavićima, Rekavicama I i II i Stričićima, rekli su za "Nezavisne" da jak snijeg otežava posao njihovim radnicima, ali da su svi putni pravci koje ova firma održava prohodni.

"Teško je jer snijeg konstantno pada, pa se i nakon što se očisti brzo pojavi novi sloj snijega. Posuli smo sve ceste sa soli i abrazivnom materijalom, tako da su svi putni pravci prohodni uprkos jakom intenzitetu snijega", naveli su u ovoj firmi.

Iz firme "Niskogradnja Marjanović", koja održava područje Dragočaja, Zalužana, Kuljana i Prijakovaca, kazali su da je jak intenzitet snijega i da su poslali sve ekipe na teren i čišćenje snijega.

"Jedna ekipa je od jutra održavala sve putne pravce, dok je druga ekipa kasnije izašla na teren kako bi pomogla kolegama i uspjela sve putne pravce učiniti prohodnim", dodali su u ovoj firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije