Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjalučki Forum za bezbjednost: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti

Banjalučki Forum za bezbjednost: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti
Foto: Srna | Banjalučki Forum za bezbjednost: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti
Srna

BANJALUKA - Na današnjoj sjednici banjalučkog Foruma za bezbjednost građana usvojen je izvještaj, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u Banjaluci, rekao je predsjednik Foruma Radislav Jovičić.

Jovičić je rekao novinarima nakon sjednice da ovaj izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada predstavlja prvu stepenicu ka izradi strategije bezbjednosti grada Banjaluka. 

Prema njegovim riječima, očekuje se da inicijativa o ovom dokumentu bude prihvaćena i da će uskoro uslijediti izrada opsežnog dokumenta koji će, nakon odobrenja odbornika gradskog parlamenta, imati i operativnu funkciju. 

Jovičić je naveo da je u izvještaju o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada i anketa u kojoj su građani odgovarali na 17 pitanja iz isto toliko oblasti. 

"Analiza bezbjednosti je rađena po različitim osnovama, a, prema krajnjim rezultatima, građani Banjaluke su u velikoj mjeri zadovoljni stanjem bezbjednosti", rekao je Jovičić. 

On je dodao da postoji manji procenat građana koji nisu zadovoljni stanjem bezbjednosti i da će se forum time ozbiljno baviti. 

"Razmatraćemo sve primjedbe građana i uputiti dopis nadležnim institucijama da bi bilo pronađeno rješenje i da bi procenat nezadovoljnih bio sveden na najmanju moguću mjeru", rekao je Jovičić. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se sve veći broj građana uključuje u rješavanje problema. 

Jovičić je rekao da je anketu u izvještaju sproveo istraživački tim u kojem su, osim njega, i član Foruma Dragomir Jovičić, te članovi Bezbjednosno-istraživačkog centra Banjaluka Dragiša Jurišić, Goran Maksimović i Rade Tanjga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije