Banja Luka

"Banjalučki Oktobarfest" za vikend na Kastelu

"Banjalučki Oktobarfest" za vikend na Kastelu
Foto: N.N. | "Banjalučki Oktobarfest" za vikend na Kastelu

Banjaluka će ovog vikenda dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici. Riječ je o festivalu "Banjalučki Oktobarfest 2019", koji će biti održan na tvrđavi Kastel. Organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu - minhenski "Oktoberfest", i banjalučki će posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju banjalučki ćevap, kao mamac, prije svega, za posjetioce grada na Vrbasu.

"Festival počinje u petak, 27. septembra, a otvaranje je zakazano za 18 časova. U ponudi je bogat gastronomski program, naravno, pivo, kobasice i nešto što je specifično za Banjaluku, banjalučki ćevap i peretak", rekla je Dragana Stanković ispred organizacije festivala.

Ona je dodala da će posjetioci moći uživati u više pivskih brendova, koji će biti ponuđeni u sklopu festivala, a priliku da se predstave okupljenim gostima imaće i domaći pivari. Što se tiče muzičkog programa, najavljeni su nastupi za petak i subotu. Nedjelja je dnevna zabava i tokom posljednjeg dana festivala ulaz se neće naplaćivati.

"U petak glavna grupa koja će nastupiti je 'Garavi sokak'. Koncert počinje u 22 časa, a predgrupa ovom slavnom bendu je banjalučki ansambl 'Lira'. Drugog dana manifestacije 'Banjalučki Oktobarfest' publici će se predstaviti grupa 'Aerodrom', čiji je nastup najavljen za 22 časa. Prije 'Aerodroma' pred okupljenim Banjalučanima će nastupiti domaći bend 'Ultrazvuk'", istakla je Stankovićeva.

Program prvog i drugog dana festivala će početi od 18 časova i predviđeno je da zabava traje do dva časa iza ponoći.

Za potrebe ove manifestacije na tvrđavi Kastel je u toku montaža velikog festivalskog šatora, koji će zaštititi posjetioce u slučaju vremenskih neprilika.

"Šator je stigao iz Zagreba i radovi na Kastelu su u toku, u slučaju lošeg vremena posjetioci neće biti izloženi kiši, međutim po vremenskim prognozama očekujemo lijepo vrijeme tokom vikenda. Šatori su sa sjedećim i stojećim garniturama", dodala je Stankovićeva.

Ulaznice za prvi "Banjalučki Oktobarfest" mogu se kupiti po cijeni od pet KM na Trgu Krajine, a organizator festivala je Centar za marketinški razvoj.

U cilju bogaćenja turističke ponude, grad je podržao organizaciju prvog "Banjalučkog Oktobarfesta" i uvrstio ga u kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije