Banja Luka

Banjalučki mališani poslali čestitku žirafi Kiko

Banjalučki mališani poslali čestitku žirafi Kiko
Foto: N.N. | Banjalučki mališani poslali čestitku žirafi Kiko

BANJALUKA - Čestitka puna ljubavi i pozdrava otputovaće iz Banjaluke u daleku Keniju, "malenoj" žirafi Kiko, koja slavi treći rođendan.

Naime, djeca iz nekoliko banjalučkih vrtića stekla su pravog četvoronožnog prijatelja u Africi, bebu žirafu, koja je, nažalost, ostala bez roditelja i odrasta u prihvatilištu za slonove, zbog čega su joj poslala zagrljaje iz grada na Vrbasu.

"Sve ih je zbližilo udruženje 'Kiko', koje nastoji da priču o iskrenom drugarstvu i ovoj jedinstvenoj životinji približi mališanima širom BiH", istakla je Tatjana Marković, koja radi i živi u Banjaluci, a koja je sasvim slučajno postala Kikova nova majka.

Kako je navela, Markovićeva je uz "armiju" drugara iz banjalučkih vrtića osnovala udruženje i organizovala pilot radionice za predškolce, kako bi im pokazala kako živi njihov vršnjak u Africi, a djeca su, kako je rečeno ovog petka, ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, za Kika napravila veliku razglednicu.

Kako ističe, obožava žirafe cijeli život i kao mala im se divila, ali nikada nije ni sanjala da će ta ljubav postati opipljiva.

"Ove godine iz prihvatilišta u Keniji su me obavijestili da imam veoma dobrog prijatelja koji mi je usvojio životinju koju volim, posebnu i punu kontradiktornosti - žirafu Kiko", priča Markovićeva te dodaje da su djeci približili činjenicu da je Kiko sam, da nema mamu i tatu, da živi sa drugačijima od sebe u prihvatilištu, a djeca su pokazala nevjerovatnu empatiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije