Banja Luka

Banjalučki odbornici do popodneva izglasali tek dnevni red

Banjalučki odbornici do popodneva izglasali tek dnevni red
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjalučki odbornici do popodneva izglasali tek dnevni red

BANJALUKA - Redovno zasjedanje gradskog parlamenta, iako dinamično, nije rezultiralo konkretnim rješenjima, s obzirom na to da su tek u 15 časova usvojili dnevni red.

Iako je na 21. po redu redovnoj sjednici, trebalo da se nađe niz važnih tačaka, među kojima je usvajanje prijedloga rebalansa budžeta za ovu godinu, i sva relevantna pitanja oko teniskog turnira, odbornici, da li kašnjenjem ili njihovim neskladom, nisu uspjeli doći do ovih tačaka do polovine dana.

Sjednica je trebalo formalno da počne u devet, ali je faktički počela tek nakon 10 časova, a poslije svake pauze je izgledalo da je problem okupiti odbornike u salu.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, povodom ovog kašnjenja se i izvinuo, ali u svakom slučaju, pitanje budžeta, teniskih terena, kao i druga pitanja nisu izglasani.

Odbornici su ipak razgovarali o drugim podjednako aktuelnim temama, te je tako Saša Lazić, odbornik "Banjaluka zove", istakao veliki problem koji grad ima sa rupama oko šahtova u gradu.

"Rupa u mom naselju stoji već dvije godine. Dosta ulica ni nema asfalt", istakao je Lazić, pokazujući fotografije rupa u naselju Starčevica.

Iz Odsjeka za saobraćaj i puteve su poručili da su upoznati sa stanjem, kao i da odbornik Lazić mora da uzme u obzir budžet, na šta je Lazić rekao:

"Baš me briga za budžet. Što ste dali 60.000 maraka na ovaj cirkus u gradu, a niste za rupe. Ja nisam tražio da meni u kući uradite", odgovorio je Lazić, ističući da rupe treba da budu prioritet.

Potegnulo se pitanje sanacije pasarele u naselju Starčevica, a o ovome su diskutovali Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a i gradonačelnik Draško Stanivuković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije