Banja Luka

Banjalučki odbornici neće raspravljati o Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Banjalučki odbornici neće raspravljati o Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje
Foto: N.N. | Banjalučki odbornici neće raspravljati o Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

BANJALUKA - U izvještaju Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ima podataka koji nisu tačni, a ovo je zvaničan dokument i u njemu se ne smiju plasirati netačne informacije.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, komentarišući zbog čega su sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada povučene četiri tačke, među kojima su dvije koje se tiču Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Odbornici su povukli Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa rada Centra za 2017/2018. godinu i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Godišnji program rada Centra za 2018/2019. godinu, i još dvije tačke o regulacionim planovima.

Radojičić je kazao da u izvještaju ima podataka koji nisu tačni, od sadržaja, broja, rekonstrukcije, vremena, datuma i slično, na šta su odbornici uložili primjedbe.

"Ima poteškoća u komunikaciji sa direktoricom i dosta odbornika se žalilo na neke odluke. Imali smo i primjedbe građana na premještanja vaspitača i vaspitačica ove i prošle godine i to je jedna od tema o kojoj razgovaramo", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, u rukovodstvu Centra nisu prihvatali primjedbe grada o žalbama na premještanja vaspitača.

"Imali smo konstantne žalbe na unutrašnja pomjeranja koja je Uprava radila u svojoj nadležnosti. Oni su nadležni za to, ali ne mora značiti da su radili dobro", rekao je Radojičić.

Na pitanje da li će biti smjena u ovom centru, Radojičić je kazao da je svaka smjena vrlo dug postupak.

"Ovdje se radi o primjedbama na pojedine aktivnosti i mislim da se one mogu prevazići", rekao je Radojičić.

"Nezavisne" su nedavno pisale da bi Socijalistička partija zbog prelaska Miše Kovačevića iz ove stranke u SNSD mogla ostati bez jedne funkcije, a najizvjesnije je da izgube fotelju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine grada i kadar SP-a, rekao je da su dokumenti povučeni zbog tehničkih grešaka.

"Mislim da neće doći do smjene direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i raspakivanja koalicionog sporazuma. To su dogovori koji će se obavljati u narednom periodu", smatra Milaković.

U toku rasprave došlo je do verbalnog sukoba između Draška Stanivukovića, odbornika PDP-a, i Tatjane Čičić-Odžaković, odbornice "Poligrafa", nakon čega je sjednica nakratko bila prekinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije