Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjalučki parlament bogatiji za novu odbornicu

Banjalučki parlament bogatiji za novu odbornicu
Foto: Grad Banjaluka | Banjalučki parlament bogatiji za novu odbornicu
Anja Matarugić

​BANJALUKA - Nakon usvajanja dnevnog reda 39. Skupštine grada Banjaluka Milkica Nikić (SNSD), direktor Osnovne škole "Jovan Cvijić, položila je zakletvu i sjela na odborničko mjesto Momčila Antonića, koji je danas vratio mandat gradskom Parlamentu jer i prelazi u Narodnu skupštinu RS na mjesto Zorana Tegeltije.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, prije usvajanja dnevnog reda obavijestio je odbornike da će Darko Milošević i Milan Milaković, koji je i potpredsjednik gradskog parlamenta, od danas djelovati kao Nezavisna odbornička grupa Socijalističke partije.

Talić je odbornike obavijestio i da će Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić od danas u gradskom parlamentu djelovati  kao odbornici Narodnog pokreta "Banjaluka zove", ali i da ostaju dio opozicione koalicije "Savez za promjene".

Lazić i Banjac su bivši članovi NDP-a, koji su ovu stranku napustili nakon što je NDP ušao u koaliciju sa SNSD i neko vrijeme su funkcionisali kao nezavisni odbornici, a krajem januara osnovali su Narodni pokret "Banjaluka zove".

Odbornici, u znak podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti, danas su na reverima nosili zlatne vrpce.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije