Banja Luka

Banjalučki prevoznici prihvatili ponudu: Nove cijene karata od 1. marta

Banjalučki prevoznici prihvatili ponudu: Nove cijene karata od 1. marta
Foto: Jelena Đurđević | Banjalučki prevoznici prihvatili ponudu: Nove cijene karata od 1. marta

BANJALUKA - Od 1. marta cijena pojedinačne karte u javnom prevozu u Banjaluci u biće 1,80 KM umjesto 1,60 KM, mjesečne radničke karte na grupi linija 44 KM, a jedinstvene radničke 60,50 KM, jer su prevoznici pristali na prijedlog grada o povećanju cijene karata u prosjeku za sedam odsto.

Potvrdili su ovo u Gradskoj upravi i dodali da će jedinstvena mjesečna karta za studente iznositi 40 KM, a za penzionere 21,50 KM.

"Cijene mjesečnih karata na grupi linija za penzionere biće povećane za jednu KM, a studenti će umjesto 28 KM mjesečnu kartu plaćati 30 KM", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da se korekcija cijena, do koje dolazi na zahtjev prevoznika, ne odnosi na invalide prve i druge kategorije i porodice poginulih boraca, koji će mjesečne karte i dalje plaćati 13 KM na grupi linija.

Aneksom ugovora, koji je potpisan sa prevoznicima u januaru 2016. godine, definisano da cijena karata bude korigovana ako se cijena goriva 10. u mjesecu, na tačno određene tri benzinske stanice na području grada, promijeni za 15 odsto.

"Cijena goriva je povećana za 19,66 odsto, prevoznici su podnijeli zahtjev za povećanje cijena karata, i to u prosječnom iznosu oko 12 odsto", istakli su u Gradskoj uprvi.

Dodali su da je na sastanku sa prevoznicima insistirano je da povećanje za socijalno-ugrožene kategorije bude i ispod navedenog procenta, a da cijene karata za pojedine kategorije ostanu nepromijenjene.

Fotografija prikazuje koliko će koštati cijene u gradskom i prigradskom saobraćaju:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije