Banja Luka

Banjalučki učenici trčali i kuvali za Suzanu (VIDEO)

Banjalučki učenici trčali i kuvali za Suzanu (VIDEO)
Foto: Dražan Pozderović | Banjalučki učenici trčali i kuvali za Suzanu (VIDEO)

BANJALUKA - Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola Banjaluka organizovala je humanitarnu trku u parku "Mladen Stojanović" za Suzanu Blagojević, učenicu ove škole, koja boluje od bubrežne bolesti i kojoj je potrebna pomoć.

Humanitarna trka pod nazivom "Trčimo za Suzanu" ideja je njenih kolega, učenika ove škole, te je njih 500 učestvovalo i podržalo ovu mladu djevojku u borbi sa opakom bolesti.

Predrag Tošić, profesor praktične nastave Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Banjaluka, kazao je za "Nezavisne" da je Suzana kod njih krenula u četvrti razred, a prethodno je pohađala školu u Dubici, ali je ovdje nastavila školovanje.

"Samo je dva mjeseca išla u razred sa svojim drugarima, a zatim se razboljela. Svi smo u početku mislila da ta bolest nije toliko opasna, međutim ona nije nekoliko mjeseci dolazila u školu, te su njeni prijatelji iz razreda, preko društvenih mreža saznali da je riječ o težoj bolesti i da joj je potrebna novčana pomoć", objasnio je on.

Tako su, kako kaže, učenici IV4, zajedno sa svojom razrednicom, počeli sakupljati novac kako bi pomogli svojoj Suzani, a to su podržali i drugi profesori i učenici ove škole.

"Učenici su sami predložili da nešto kuvaju i pripreme te da ovo bude neka masovnija akcija, kako bi se prikupilo što više novčane pomoći", rekao je Tošić te dodao da su odlučili da se počne i sa trčanjem.

"Iz naše škole u ovoj trci učestvuje oko 50 učenika. Interesovanje su pokazale i još neke banjalučke škole, a mogu učestvovati i drugi zainteresovani sugrađani. Dok u kompletnoj akciji učestvuju svi učenici ove škole, neki pripremaju namirnice, neki su lijepili plakate, pakovali namirnice, postavljali štandove, neki će biti redari. Svih 400 do 500 učenika naše skole učestvuje u ovoj akciji, ali svako ima drugu ulogu i zaduženje", ispričao je on te dodao da u akciji učestvuju svi učenici, profesori i uprava škole.

Kako dodaje, svako od sebe daje novca koliko može i želi.

"Učenici su u restoranu sami pripremali mafine, kiflice, pite, krofne, fritule, kako bi ih prodavali i pomogli svojoj drugarici. Početna cijena je dvije KM za bilo koji proizvod. Sve ovo kada prodaju, novčana sredstva će usmjeriti Suzani i njenoj porodici, kao vid podrške u njenoj borbi", zaključio je on.

Snježana Tolić, profesorica u ovoj školi i razredni starješina odjeljenja u koji je išla Suzana, kazala je da je ona divna osoba.

"Nažalost, zbog ove bolesti Suzana nije bila dugo sa nama", kazala je razrednica sa suzama u očima.

Dodaje da su se i druge škole iz Banjaluke pridružile ovoj akciji, a neke od tih škola su Ekonomska, Građevinska i Tehnička.

Sara Šešić, učenica ove škole, koja je išla u razred sa Suzanom, istakla je da se nada brzom oporavku njihove koleginice.

Marko Lakić, učenik ove škole, potvrdio je da su spremili posne i mrsne poslastice.

Damjan Marković, učenik ove škole, rekao je da je sa svojim drugarima došao ranije u školu, već u sedam časova, kako bi spremili poslastice za prodaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije