Banja Luka

Banjalučki vatrogasci i civilna zaštita u stanju pripravnosti, danas već intervenisali

Banjalučki vatrogasci i civilna zaštita u stanju pripravnosti, danas već intervenisali
Foto: Facebook/Vatrogasna brigada Banjaluka | Banjalučki vatrogasci i civilna zaštita u stanju pripravnosti, danas već intervenisali

BANJALUKA - Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite grada Banjaluka imali su danas više intervencija, a stavljeni su u stanje pripravnosti zbog najave novih obilnih padavina u ovom gradu, izjavio je Srni šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Ćućun je rekao da se, prema najnovijim informacijama Republičkog hidrometereološkog zavoda, tokom noći u Banjaluci očekuje dodatnih 30 litara padavina po metru kvadratnom.

"Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banjaluka su u vezi sa tim stavljeni u stanje pripravnosti i sva materijalno-tehnička sredstva su spremna da intervenišu, ukoliko bude bilo potrebe", istakao je Ćućun.

On je rekao da su banjalučki vatrogasci tokom dana imali više intervencija zbog obilnih padavina i poplava u podrumskim prostorijama na području mjesnih zajednica Lazarevo, Borik, Ada, te istočnog tranzita.

"Imali smo sedam intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskiih prostorija, te dvije intervencije na uklanjanju oborenih stabala na Starčevici i Obilićevu", rekao je Ćućun.

On je naveo da su vatrogasci intervenisali u ulicama Krajiških brigada, Palih boraca, Marka Lipovca i Rade Vranješević, dok su u ulicama Đede Kecmanovića i Miloša Obilića uklanjali oborena stabla.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije