Banja Luka

Banjalučki vatrogasci izveli vježbu u školi "Branislav Nušić"

Banjalučki vatrogasci izveli vježbu u školi "Branislav Nušić"
Foto: N.N. | Banjalučki vatrogasci izveli vježbu u školi "Branislav Nušić"

​BANJALUKA - Banjalučki vatrogasci izveli su danas u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u naselju Srpske Toplice pokaznu vježbu o reagovanju u slučajevima elementarnih nepogoda, u okviru plana koji će obuhvatiti sve osnovne i srednje škole.

U okviru ovih vježbi provjerava se spremnost, obučenost i efikasnost reagovanja uprave škola i nastavnog osoblja u slučaju opasnosti.

Fokus vježbi usmjeren je na postupanje po planovima zaštite i spasavanja koji su izrađeni i usvojeni u svim školama sa akcentom na evakuaciju đaka i nastavnika iz ugroženog objekta, saopšteno je na sajtu Gradske uprave.

"Osim uspješno izvedene vježbe, na kojoj ovim putem čestitamo upravi škole, želimo da istaknemo da je ovo početak dvogodišnje aktivnosti koju će sprovoditi Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u saradnji sa upravama svih škola na području Banjaluke", rekli su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice poslije današnje vježbe.

Metodsko–pokazne vježbe biće izvedene na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije s ciljem da se kontinuirano podiže svijest učenika i nastavnog osoblja o mogućim rizicima i zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije