Banja Luka

Banjalučki vatrogasci novim vozilom mogu i kroz vatru

Banjalučki vatrogasci novim vozilom mogu i kroz vatru
Foto: N.N. | Banjalučki vatrogasci novim vozilom mogu i kroz vatru
Marija Gajić

BANJALUKA - Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica grada Banjaluka dobila je novo vozilo, koje se može koristiti za gašenje svih vrsta požara, uključujući i industrijske požare.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, istakao je da je nabavkom ovog vozila Vatrogasna brigada grada opremljena najsavremenijom opremom za gašenje požara.

"Vozilo je opremljeno kapacitetom vode od 10.000 litara i 1.000 litara pjenila", istakao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, to je prvo vozilo ove vrste u Vatrogasnoj brigadi.

"Vozilo je opremljeno i ostalom zaštitom, što znači da se može kretati kroz požare", pojasnio je Ćućun.

Dodao je da se ovo specijalno vozilo može koristiti i za vatrogasno obezbjeđenje na aerodromu jer ima takve karakteristike. 

Prema njegovim riječima, vrijednost ovog vozila je oko 585.000 KM.

Ćućun je naglasio da je u toku javna nabavka za teretno motorno vozilo za tehničke intervencije kod preduzimanja preventivnih mjera za zaštitu od poplava ili zemljotresa.

"Imajući u vidu da su grad i Civilna zaštita prošle godine nabavili i radne mašine, nabavkom ovog vozila postići će se potpuna samostalnost i operativnost u izvršenju zadataka", kazao je Ćućun.

Dodao je da je vrijednost nabavke teretnog motornog vozila za tehničke intervencije oko 300.000 KM.

"Gradu će mnogo značiti novo vozilo koje smo nabavili, ali i ovo za koje smo raspisali nabavku, nakon čega ćemo biti u potpunosti operativni za izvršenje svih zadataka s kojima se budemo susretali", naglasio je  Ćućun.

Informacije za građane

Vatrogasna brigada grada pokrenula je zvaničnu Facebook stranicu "Vatrogasna brigada Banjaluka", na kojoj građani mogu dobiti sve potrebne informacije o intervencijama koje su vatrogasci imali i sve ostale informacije koje ih interesuju.

"Ovo je novina u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, koju smo pokrenuli prije sedam dana. Na stranici će građani moći vidjeti i čime su vatrogasci opremljeni", rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije