Banja Luka

Banjalučko naselje Kuljani na jesen dobija prvi vrtić

Banjalučko naselje Kuljani na jesen dobija prvi vrtić
Foto: Grad Banjaluka | Banjalučko naselje Kuljani na jesen dobija prvi vrtić
N.N.

BANJALUKA - Banjaučko naselje Kuljani bi najesen trebalo da dobije prvi vrtić, u okviru planova za širenje sistema predškolskog obrazovanja i na prigradska područja.

"Kuljani su jedno od najvećih i najbrže rastućih naselja, sa velikim brojem djece, zbog čega se javila potreba za gradnjom vrtića, koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", kaže Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostorom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

Trenutno, nadležne gradske službe privode kraju izradu projekta, nakon čega će biti raspisan tender za izvođenje radova.

Za ove namjene, iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 200.000 KM, uz obezbjeđenu podršku Razvojnog programa UN-a (UNDP) od 100.000 KM.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ističu da je gradnja novog vrtića od suštinske važnosti za žitelje ovog naselja. Prema njihovom planu, u novom vrtiću biće obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana, podijeljenih u po dvije jasličke i vrtićke grupe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije