Banja Luka

Banjalučko naselje Lauš do ljeta dobija mjesnu zajednicu i društvenu salu

Banjalučko naselje Lauš do ljeta dobija mjesnu zajednicu i društvenu salu
Foto: Grad Banjaluka | Banjalučko naselje Lauš do ljeta dobija mjesnu zajednicu i društvenu salu

BANJALUKA - Na novom objektu mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu u Banjaluci, vrijednom 1,33 miliona KM, intenzivirani su radovi, a zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima novi multifunkcionalni objekat bi trebalo da bude završeni na ljeto.

U Odjeljenju za komunalne poslove su rekli da su završeni svi armirački i betonski radovi na objektu, kao i zidarski zahvati na svim etažama.

"Trenutno se radi na izradi slojeva ravnog krova i pripremnim radnjama za izradu fasadne obloge objekta. Uporedo s tim izvode se i pripremni radovi na mašinskim instalacijama", kazali su u ovom odjeljenju.

Istakli su da će po završetku krova biti stvoreni uslovi za izvođenje unutrašnjih radova.

U međuvremenu, ugovorena je i gradnja javne saobraćajnice i parkinga s oborinskom kanalizacijom za potrebe novog objekta.

Ovaj objekat bi u punoj funkciji trebalo da bude krajem ljeta, čime će mještani jednog od najmnogoljudnijih gradskih naselja prvi put dobiti prostorije za razne društvene sadržaje, a policija će iz iznajmljenih prostorija useliti u stanicu.

Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, predviđeno je da objekat ima društvenu salu s oko 150 mjesta.

Milan Granula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2, rekao je da mještani obje mjesne zajednice Lauš 1 i Lauš 2 s nestrpljenjem očekuju završetak radova na novom objektu.

"Ovaj objekat je strateški važan ne samo za Lauš 2 već i za Lauš 1. Na istoj lokaciji smo ranije imali trošne barake devastirane i neuslovne za rad, pa je grad zajedno s Ministrastvom unutrašnjih poslova RS odlučilo da sufinansira izgradnju ovog objekta", rekao je Granula.

Dodao je da će novi objekat biti od velikog značaja ne samo za mjesnu zajednicu već i za policiju, jer se policijska stanica Lauš trenutno nalazi pod zakupom u objektu na Paprikovcu.

"Pored toga, ovim prostorijama će se moći koristiti i nevladine organizacije, prije svega udruženja penzionera, boračkih organizacija i Kulturno-umjetničkog društva 'Sveti Sava'", zaključio je Granula.

Milan B., mještanin ovog naselja, kazao je da je ovoj mjesnoj zajednici prijeko potreban ovakav objekat.

"Lauš je veliko naselje, a prostorije mjesne zajednice su nam bile smještene u trošne barake. Novim prostorom ćemo dobiti mjesto za mjesnu zajednicu, policijsku stanicu, ali i mjesto za nas mještane ovog naselja", rekao je Milan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije