Banja Luka

Banjaluka: Novi odbornici položili zakletvu (FOTO)

Banjaluka: Novi odbornici položili zakletvu (FOTO)
Banjaluka: Novi odbornici položili zakletvu (FOTO)

BANJALUKA – U toku je prva konstitutivna sjednica Skupštine grada, na kojoj će se razmatrati 11 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su svečano položili zakletvu, a između ostalog na dnevnom redu je imenovanje predsjednika i podpredsjednika gradskog parlamenta te izbor zamjenika gradonačelnika kao i imenovanje sekretara Skupštine grada.

Pored toga pred odbornicima je i imenovanje vd načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

"Imamo dogovor oko svega što je pretpostavka za rad ove sjednice. Odbornici su položili zakletvu i Skupština grada može normalno početi da radi. Imamo dogovor i oko dinamike narednih zasijedanja", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Prema njegovim riječima, već iduće sedmice slijedi sjednica sa novim poslovnikom i Nacrtom budžeta, koji je završen i poslan u proceduru.

Budimir Balaban, predsjednik gradskog parlamenta kaže da skupštinsko zasijedanje protiče u potpunoj saglasnosti svih političkih subjekata.

"Predhodili su dogovori, tako da ne bi trebalo biti promjena u odnosu na te dogovore. Pred nama je dosta dinamičan rad do kraja godine. Očekujem da se realizuje niz politika od interesa za građane a optimizam za to postoji," najavio je  Balaban.

Draško Stanivuković (PDP) najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada rekao je da će se truditi da kao predstavnik opozicije daje kritike koje će biti opravdane te da će se truduti da sa svojim klubom podrži sve ono što je konstruktivno.

"Odrekao sam se svoje odborničke naknade u humanitarne svrhe što smatram da jedan vid zahvalnosti prema građanima koji su mi dali podršku i trudiću se da to opravdam", rekao je Stanivuković.

Za zamjeniaka gradonačelnika Banjaluke imenovan je Srđan Amidžić (SNSD). Na čelu skupštine grada je Budimir Balaban (DNS), kao predsjednik gradskog parlamenta,  potpredsjednik je Milan Milaković iz reda SP-a.

Oni su danas položili svečane zakletve. Drugog potpredsjednika Skupština grada Banjaluka dobiće naredne godine, nakon što bude usvojen novi zakon o lokalnoj samoupravi a na tom mjestu naći će se Saša Čudić iz reda nacionalnih manjina.

Za vd sekretara Skupštine grada imenovan je Igor Šukalo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije