Banja Luka

Banjaluka: Pristiglo 10.500 zahtjeva za borački dodatak

Banjaluka: Pristiglo 10.500 zahtjeva za borački dodatak
Foto: Gradska uprava | Banjaluka: Pristiglo 10.500 zahtjeva za borački dodatak

BANJALUKA - U Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banjaluka od početka podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak do sada je pristiglo 10.500 zahtjeva.

Uz ovaj veliki broj zahtjeva, zaprimljeno je i 500 novih zahtjeva za kategorizaciju boraca, koji će po završetku kategorizacije podnijeti zahtjev za priznavanje mjesečnog boračkog dodatka.

"Zaprimljeno je i 200 preseljenja spisa, tj. borci koji su došli u Banjaluku iz drugih lokalnih zajednica, a nisu prenijeli svoju vojnu evidenciju, to čine ovih dana, a po izvršenoj evidenciji i oni će podnijeti zahtjev za mjesečni borački dodatak. Takođe, izdato je novih 100 uvjerenja o učešću u ratu i svi će se oni kategorisati, većina će podnijeti zahtjev za priznavanje mjesečnog boračkog dodatka", kazao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović.

Napomenuo je da je Odjeljenje zasad dobilo samo instrukciju iz resornog ministarstva, te da će postupanje po zahtjevima uslijediti nakon što Ministarstvo dostavi uredbu.

"Imajući u vidu veliki broj zahtjeva, nemoguće je odjednom riješiti sve. Stoga molimo borce za strpljenje i napominjemo da niko neće biti oštećen. Bez obzira na to u kojem mjesecu će dobiti novo rješenje, isplata će ići kako je propisano. Odnosno ako je podnesen zahtjev u septembru, pravo na mjesečni dodatak teče od 1. oktobra, ako zahtjev podnesu u oktobru, pravo će da teče od 1. novembra itd.", pojasnio je Majstorović.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu za mjesečni borački dodatak po kojoj svi borci koji imaju najmanje jedan mjesec učešća u zoni borbenih dejstava imaju pravo na mjesečni borački dodatak.

Zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak dostupan je ispred prijemne kancelarije u prizemlju zgrade Gradske uprave, a popunjen sa kopijom tekućeg računa (ukoliko će se isplata vršiti putem tekućeg računa) treba predati u prijemnu kancelariju, šalteri 1 i 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije