Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka: Temelji za novi vrtić u Lazarevu

Banjaluka: Temelji za novi vrtić u Lazarevu
Foto: Grad Banjaluka | Banjaluka: Temelji za novi vrtić u Lazarevu
N.N.

BANJALUKA - Na području banjalučkog naselja Lazarevo u toku je izgradnja novog vrtića, koji bi trebalo da primi 170 mališana sa ovog područja.

Iz Gradske uprave Banjaluka najavili su da bi, do kraja iduće sedmice, trebalo bi da budu izgrađeni temelji za dogradnju novog dijela „Kolibrija“, nakon čega će se pristupiti daljim radovima.

Pojašnjeno je da se ovaj projekat realizuje u dvije faze, a u okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi". Ove godine biće izvredena prva faza radova, vrijedna 550 hiljada maraka.

"Za ovaj novac, biće izvedeni građevinski radovi, a u drugoj fazi, dogodine, objekat će biti potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju", navode iz Gradske uprave.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu biće površine oko 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine. 

"U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je  proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu. Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica“, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici", dodaju u Gradskoj upravi.

U Gradskoj upravi su precizirali da je, na osnovu provedene javne nabavke, posao dogradnje ovog vrtića povjeren preduzeću "Univerzal BS".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije