Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka danas dobija novi praznik?

Banjaluka danas dobija novi praznik?
Foto: Ilustracija | Banjaluka danas dobija novi praznik?
Srna

BANJALUKA - Odbornici Skupštine grada Banjaluka razmatraće danas na sjednici prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Statuta grada, kojom je predloženo da 21. novembar bude uveden kao gradski praznik - Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

U obrazloženju ove odluke navedeno je da je jedan od razloga za njeno donošenje i to što Banjaluka praznovanjem Danja oslobođenja u Prvom svjetskom ratu vraća neizmiriv dug svojim oslobodiocima i Banjalučanima koji su učestvovali u oslobodilačkim ratovima.

"Izborom ovog praznika jasno se opredjeljuje za budućnost i za vrijednosti koje uz njega idu - istina, sloboda i otadžbina", navedeno je u obrazloženju.

Odbornici će razmatrati i prijedlog dopune odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, prema kojoj će granice ljetnih terasa svih kafića i restorana biti fizički obilježene s ciljem uvođenja reda u ovu oblast.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić rekao je ranije da je segment koji se odnosi na ljetne bašte posebno regulisan, budući da predstoji nova turistička sezona.

"Ono što će biti izmijenjeno, jeste da će svaki ugostiteljski objekat sa odobrenjem za ljetnu baštu imati jasno obilježene granice bašte, kako bi svaki građanin mogao vidjeti da li neko od njih narušava prostorno uređenje", pojasnio je Amidžić.

Na dnevnom redu sjednice su 43 tačke. Početak sjednice zakazan je za 9.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije