Banja Luka

Banjaluka dio projekta "Top 100 priča – Zelene destinacije"

Banjaluka dio projekta "Top 100 priča – Zelene destinacije"
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjaluka dio projekta "Top 100 priča – Zelene destinacije"

BANJALUKA – "Top 100 priča – Zelene destinacije" još jedan je projekat koji će biti realizovan u gradu na Vrbasu, a iz Turističke organizacije Banjaluka ističu da se ova priča veže za održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu koje će i ove godine biti održano na Vrbasu.

Prema njihovim riječima, ovo je prvo Svjetsko prvenstvo koje će se održati isključivo na domaćoj rijeci i u jednom od najljepših sela svijeta – Krupi na Vrbasu.

"Dosadašnja takmičenja su bila podijeljena između rijeka Vrbasa i Tare", istakli su iz Turističke organizacije Banjaluke, te su dodali da se među živopisnim selima koje bi trebalo posjetiti našla i Krupa na Vrbasu.

Podsjetili su i da se Krupa nalazi na listi koja odaje priznanje ruralnim destinacijama koje su prihvatile turizam kao pokretač razvoja i novih mogućnosti.

"'Najbolja sela svijeta' Svjetske turističke organizacije, projekat je Turističke organizacije Banjaluke, a kojim je Krupa na Vrbasu uvrštena na listu među 52 najbolja sela svijeta. U međuvremenu, u skladu s listom nadogradnje od 32 sela svijeta, na kojoj se nalazi i Krupa na Vrbasu, imali smo dvije posjete angažovanog eksperta, a naredne 2025. godine, Krupu na Vrbasu ćemo kandidovati na listu 20 najboljih sela svijeta. Ovo je jedino selo iz Republike Srpske i BiH koje se našlo na prestižnoj listi", rekli su iz Turističke organizacije.

Kako su dodali, kroz projekat "Najljepša sela Bosne i Hercegovine" Krupa na Vrbasu uvrštena i na listu 14 najljepših sela BiH.

Iz Turističke organizacije Banjaluka posebno ističu i film "Razglednica iz neodoljive" koji će biti prikazan na devet svjetskih filmskih festivala turističkog filma.

"Na festivalu u Portugalu osvojio je nagradu za najbolju urbanu destinaciju, ali i nagradu na festivalu u Japanu održanom u martu ove godine. Isti je prijavljen na festival u Njujorku na ocjenjivanje. Pored festivala u Japanu i Njujorku, film će biti prikazan na festivalima u Los Anđelesu, Španiji, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Grčkoj", navode oni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije