Banja Luka

Banjaluka dobija "Ćevap fest": Velika porcija četiri, mala dvije KM

Banjaluka dobija "Ćevap fest": Velika porcija četiri, mala dvije KM
Foto: N.N. | Banjaluka dobija "Ćevap fest": Velika porcija četiri, mala dvije KM

BANJALUKA - Manifestacija posvećena promociji banjalučkog ćevapa "Ćevap fest" biće prvi put održana 13. januara na "Krašovom" parkingu u Banjaluci.

U Gradskoj upravi su rekli da je cilj ove manifestacije da se promoviše domaće, ali i da ona postane tradicionalna.

"U narednom periodu radiće se na tome da banjalučki ćevap bude brendiran", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će u sklopu ovog događaja biti priređen bogat kulturno-umjetnički program, program za djecu, nastupi stand-up komičara, a nakon toga muzički program.

"Na 'Ćevap festu' učestvovaće 10 do 12 ćevabdžinica, jer smo ograničeni prostorom. Uslov koji smo dali svim ćevabdžijama i na šta su oni pristali je da cijena bude popularna. Odredili smo cijenu četiri KM za veliku porciju, a dvije KM za malu", rekli su u Gradskoj upravi.

Ovaj događaj biće u zatvorenom prostoru u kojem će biti obezbijeđeno grijanje, a ćevapi će se peći napolju, gdje će biti postavljenje ćevabdžinice.

"Ispečeni ćevapi će se unositi u zatvoreni prostor u sklopu ove manifestacije, gdje će se prodavati, a unutra će biti postavljeni stolovi i stolice. Dozvoljena će biti isključivo prodaja banjalučkog ćevapa", rekli su u Gradskoj upravi, navodeći da ćevabdžije skoro sve dobijaju besplatno.

Naglasili su da je zvanični promoter banjalučkog ćevapa i lice koje se nalazi na logu ove manifestacije, meteorolog Nebojša Kuštrinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije