Banja Luka

Banjaluka dobija plažu: Nova oaza za odmor uz Vrbas

Banjaluka dobija plažu: Nova oaza za odmor uz Vrbas
Foto: Gradska uprava | Banjaluka dobija plažu: Nova oaza za odmor uz Vrbas

Radovi na izgradnji nove plaže u Srpskim toplicama privode se kraju te grad dobija novouređenu oazu za odmor uz rijeku Vrbas, a povodom završetka radova, u subotu, 20. avgusta, planirano je druženje na ovoj lokaciji, saopštili su iz Gradske uprave.

Oni dodaju i da je ovaj projekat Gradska uprava realizovala uz podršku društveno-odgovorne kompanije "M:tel".

"Sjajna atmosfera, muzika, plesni animatori, besplatne vožnje dajak čamcem, kokteli i besplatne kafe samo su dio onoga što očekuje sve posjetioce u subotu na novoj plaži u Srpskim toplicama", poručila je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, te pozvala sve sugrađane da se pridruže još jednom sjajnom druženju u našem gradu i da za ovu priliku izaberu odjeću veselih i tropskih boja.

"Kada je riječ o uređenju plaže uz zadržavanje postojećeg ambijenta, prostor će biti obogaćen novim mobilijarom i dodatnim sadržajima, ali potrebno je naglasiti da će projekat uređenja obala Vrbasa biti nastavljen i u narednom periodu jer imamo dugoročne ciljeve, a glavni je da rijeku Vrbas vratimo našim sugrađanima", istakla je Šukalo.

Ona zaključuje da je pokrenut proces u vezi s izgradnjom kolektora za otpadne vode jer postoji cilj da se zaštiti rijeka.

Šukalo je podsjetila da je pored uređenja plaže uređen i širi pojas oko obale poput ograde uz plažu i kontejnerskih mjesta, te je rekonstruisana saobraćajnica u Ulici od Zmijanja Rajka, što je ovom dijelu grada dalo potpuno novi izgled.

Otvaranje jedne ovakve uređene plaže je značajan projekat, a naročito zbog kupališta, potvrdio je turizmolog Zoran Stanković za "Nezavisne novine".

"Kada nam turisti dolaze u grad, u vrelim ljetnim danima, najčešće pitaju gdje su uređene plaže ili da li se može kupati na Vrbasu", istakao je Stanković.

Kako on kaže, prednost ove nove plaže jeste što se ona nalazi uzvodno, iznad grada Banjaluka, tako da je voda čista, a takođe odličan je i ambijent.

"Postoji više elemenata koji će zasigurno upotpuniti turističku ponudu grada jer ovo je sada uređena plaža koja ima sve elemente kako infrastrukturne, tako i zabavne i sadržajne", kazao je on.

Dodao je da je dosta pažnje posvećeno dajak čamcima, te je ove godine napravljena prava promotivna kampanja.

"Što se tiče rijeke Vrbas, ona je turistički iskorištena u određenoj mjeri, ali zasigurno još nije na nivou na kojem bi trebalo da bude", zaključio je Stanković.

On dodaje da svaka inicijativa i svaki projekat koji se realizuje, kao što je ovo uređenje plaže u Srpskim toplicama, zasigurno doprinose boljem pozicioniranju rijeke Vrbas u turističkom kontekstu, ali i generalno kao prirodnog bogatstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije