Banja Luka

Banjaluka dobija tri nova parka za pse

Banjaluka dobija tri nova parka za pse
Foto: N.N. | Banjaluka dobija tri nova parka za pse

BANJALUKA - Postojeći azil za napuštene životinje na Manjači će uskoro biti proširen, a grad Banjaluka u planu ima izgradnju tri potpuno nova parka za pse, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, gradonačelnik je zajedno sa saradnicima obišao azil na Manjači i naglasio da će gradska administracija napraviti veliki pomak na ovom polju. Ove godine je zbrinuto više od 80 lutalica, a očekuje se da još 100 pronađe novi dom.

 "Tokom ove godine iz gradskog azila više od 80 ljubimaca pronašlo je svoj novi dom, a još preko 100 čeka svoje nove vlasnike koji će im pružiti toplo utočište. Takođe, naše službe će intezivirati kontrolu neodgovornih vlasnika i na taj način smanjiti broj pasa lutalica na ulicama našeg grada. Divna vijest koja će, siguran sam, obradovati sve vlasnike pasa je da ćemo naredne godine graditi tri parka za pse u Banjaluci", kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, glavni cilj je da se u saradnji sa udruženjima i ljubiteljima životinja naprave najbolja rješenja za nezbrinute životinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije