Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka dobija ulicu Marijana Beneša

Banjaluka dobija ulicu Marijana Beneša
Foto: N.N. | Banjaluka dobija ulicu Marijana Beneša
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas u Banjaluci da bi jedna od banjalučkih ulica trebalo da dobije naziv po legendarnom bokseru Marijanu Benešu, jednom od najvećih sportista u istoriji grada.

Radojičić je u obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, koja je počela minutom ćutanja za preminulog Beneša, naglasio da su stečeni uslovi da jedna od ulica bude nazvana po Marijanu Benešu i najavio da bi to uskoro moglo biti i urađeno.

On je pojasnio da, prema ustaljenoj proceduri, inicijativa mora biti zvanično upućena gradskoj komisiji za nazive ulica, koju čine istoričari i stručnjaci raznih profila u čijoj je nadležnosti da odlučuju o tom pitanju i da o tome obavijeste Skupštinu grada.

"Nakon što se dobije stav komisije, konačnu odluku donosi gradska Skupština. Lično, smatram da su stvoreni uslovi za to i da to treba uraditi", rekao je Radojičić.

Radojičić je najavio da će Grad Banjaluka u dogovoru sa porodicom preminulog Beneša u petak, 7. septembra, u Kulturnom centru Banski dvor organizovati komemoraciju povodom smrti jednog od najvećih banjalučkih sportista svih vremena.

Komemoracija će početi u 11.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije