Banja Luka

Banjaluka dobila 90.000 KM za opremanje nove škole u Adi

Banjaluka dobila 90.000 KM za opremanje nove škole u Adi
Foto: N.N. | Banjaluka dobila 90.000 KM za opremanje nove škole u Adi

​Banjaluka, kao jedna od lokalnih samouprava koja je ostvarila najbolje rezultate u implementaciji aktivnosti u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS), dobila je 90.000 KM nepovratnih sredstva, koja će biti iskorištena za opremanje nove škole u Adi, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Ponosni smo što rezultati našeg napornog rada u proteklom periodu rezultiraju plodom. Uspješno smo realizovali PIPLS projekat, gdje je Grad Banjaluka prepoznat kao jedna od najbolje organizovanih lokalnih zajednica kada je u pitanju upravaljanje imovinom i upravljanje budžetom", kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je u Sarajevu prisustvovala dodjeli nepovratnih sredstava.

Kroz ovaj projekat, kako je istakla, Banjaluka je dobila i podršku za digitalizaciju Gradske uprave.

"Kao kruna našeg rada, na poziv raspisan za sve opštine i gradove koji su učestvovali u projektu, kandidovali smo projekat i dobili 90.000 KM, kao najveći iznos podrške koji je bilo moguće dobiti u ovom konkursu zbog uspješnih rezultata PIPLS projekta. Ovaj novac biće usmjeren za opremanje nove škole u Adi, za koju očekujemo da će biti jedna od najljepših i najmodernijih u našem gradu i zemlji". navela je Šukalo.

Naime, PIPLS projekat finansira Švedska, a implementira UNDP u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije