Banja Luka

Banjaluka gasi svjetla i pali sirenu u znak sjećanja na žrtve NATO agresije

Banjaluka gasi svjetla i pali sirenu u znak sjećanja na žrtve NATO agresije
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjaluka gasi svjetla i pali sirenu u znak sjećanja na žrtve NATO agresije

BANJALUKA - Na zgradama Gradske uprave Banjaluka i Banskog dvora večeras će se pogasiti sva svjetla, te će se pustiti sirena uzbune u znaku sjećanja na sve žrtve NATO bombarovanja, a povodom 24. godišnjice ovog zločina.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, ističući da Banjaluka i Republika Srpska nikad neće zaboraviti na ovaj stravičan zločin.

"Danas, nakon 24. godine od NATO bombardovanja, s neizmjernom tugom se prisjećamo i odajemo počast svim nevinim srpskim žrtvama", kazao je Stanivuković.

Kako kaže, naša je dužnost i obaveza da pamtimo, da se ne saginjemo i ne pokolebamo.

"Tokom bjesomučnog bombardovanja srpskih gradova i sela, bolnica i škola, vrtića i mostova ubijeno je 2.500, a ranjeno više od 12.500 građana. Na srpske njive i rijeke bacali su bombe sa osiromašenim uranijom, od čega su oboljele hiljade građana. Sve su to činili u ime demokratije, a kršeći međunarodno pravo, u ime humanosti, a ubijajući nedužnu djecu. Ostaćemo dostojanstveni u bolu i sjećanju, ali i svojoj vjeri i nadi da se ovako nešto neće nikad ponoviti", poručio je gradonačelnik. Sa ovim u vezi osvrnuo se i na odnos međunarodne zajednice prema Srbima.

"Kad im nismo bili ''dovoljno'' dobri bombardovali su nas, kad ih ''dovoljno'' ne poslušamo prijete nam sankcijama, kad ubijaju naš narod niko nije kriv. Za naše žrtve niko nije odgovarao", zaključuje Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije