Banja Luka

Banjaluka ima mjesto za odlaganje grana nakon olujnog vjetra

Banjaluka ima mjesto za odlaganje grana nakon olujnog vjetra
Foto: Ustupljena fotografija | Banjaluka ima mjesto za odlaganje grana nakon olujnog vjetra

BANJALUKA - Grane koje pokida olujni vjetar Banjalučani mogu odložiti u novo reciklažno dvorište.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da sve grane koje otpadnu sa stabala za vrijeme olujnog nevremena sugrađani mogu odložiti u novootvorenom reciklažnom dvorištu na uglu ulica Trive Amelice i dr Mladena Stojanovića.

"U sklopu reciklažnog dvorišta nalazi se veliki kontejner, u koji građani bez finansijske nadoknade mogu odložiti zeleni otpad koji inače nije predviđen za prikupljanje prilikom redovnog odvoza", kazali su iz Odjeljenja za "Nezavisne".

U proteklih nekoliko dana, kako kažu, za vrijeme olujnog nevremena srušena su dva stabla, i to u Ulici braće Jugovića broj 51 i kod škole u Motikama.

"U toku 2023. godine kao posljedica olujnog nevremena srušeno je oko 50 stabala i zabilježeno blizu 100 intervencija na orezivanju drveća kao posljedice nevremena", naveli su oni.

Dodaju da je najveća šteta bila u julu, kada su padala stabla i u privatnim dvorištima.

Odjeljenje za komunalne poslove veliku pažnju posvećuje kako zdravstvenom stanju postojećeg drveća, tako i sadnji novih aleja i drvoreda, kao i popunjavanju postojećih drvoreda.

"U skladu sa Programom zajedničke komunalne potrošnje, i tokom 2024. godine stabla će biti sađena na svim za to predviđenim lokacijama", istakli su oni.

Reciklažno dvorište otvoreno je svakim radnim danom od 11 do 19 časova, dok je u dane vikenda otvoreno od osam do 16 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona 066/875-207.

Pored izgradnje reciklažnih dvorišta na više lokacija, u planu je izgradnja Centra za upravljanje otpadom, koji će zamijeniti sadašnju sanitarnu deponiju u Ramićima, i u kojem će osim deponovanja otpada biti formirani postrojenje za reciklažu i postrojenje za kompostiranje zelenog otpada, kazao je ovo ranije Boriša Mandić, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije