Banja Luka

Banjaluka najtopliji grad u BiH

Banjaluka najtopliji grad u BiH
Foto: NN Arhiva | Banjaluka najtopliji grad u BiH

BANJALUKA - U Banjaluci je danas u 14 časova izmjerena dnevna temperatura od 22 stepena Celzijusova i ovaj grad je bio najtopliji u BiH.

Meteorolozi kažu da ipak rekordna temperatura za ovo doba godine od 23,5 stepena iz 1989. godine nije premašena.

Božidar Perovanović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, naveo je da se ne radi o velikoj senzaciji, ali da je svakako toplije u odnosu na prosječnu temperaturu u decembru.

"Moguće da je u proteklim godinama bilo sličnih temperatura kao ova danas, ali rekord od 23,5 stepeni iz 1989. godine nije oboren", rekao je Perovanović za "Nezavisne". 

Mnogi Banjalučani su toplo vrijeme usred decembra iskoristili da popiju kafu na otvorenom, da prošetaju u laganijim jaknama i nakupe vitamin D.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova u ostalim gradovima iznosila je: Bjelašnica jedan, Rudo dva, Višegrad tri, Foča osam, Gacko i Kalinovik 10, Nevesinje 11, Zvornik, Srebrenica, Han Pijesak, Ivan sedlo i Mostar 13, Bileća, Sokolac i Prijedor 14, Sarajevo 15, Bijeljina i Trebinje 16, Mrkonjić Grad i Neum 17, Doboj i Zenica 18, Bihać i Tuzla 19.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine sa temperaturom od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije