Banja Luka

Banjaluka pomjerila starosnu granicu za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

Banjaluka pomjerila starosnu granicu za sufinansiranje vantjelesne oplodnje
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Prijave za sufinansiranje javne oplodnje otvorene do 28. juna

Raspisan je Javni poziv za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, a prijave su otvorene do 28. juna.

Kako kažu iz Gradske uprave Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći  za sufinansiranje troškova  jednog postupka vantjelesne oplodnje već drugu godinu zaredom traje 90 dana.

“Osim dužeg roka za prijave, novim Pravilnikom takođe je povećana i starosna granica za žene, pa tako pravo na prijavu od sada imaju žene do 45 godina”, kazali su oni.

Ovom izmjenom, kako ističu, omogućeno je da i žene preko 42 godine imaju priliku da dobiju određeno sufinansiranje.

“Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za  društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: „Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje“, ili  putem pošte, preporučeno, na adresu: Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka”, pojasnili su oni.

Dodaju da sve informacije u vezi  javnog konkursa mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika putem telefona 051/244-444, lokal 716, ili u kancelariji broj 24.

“Za ovu podršku bračnim parovima iz gradskog budžeta biće izdvojeno 100.000 KM, a pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen za sufinansiranje postupka vantjelesne oplodnje  iznosi 4.000 KM”, zaključili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije