Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka prvi grad u BiH sa "ChatBot" uslugom: Klikom do svih informacija

Banjaluka prvi grad u BiH sa "ChatBot" uslugom: Klikom do svih informacija
Foto: N.N. | Banjaluka prvi grad u BiH sa "ChatBot" uslugom: Klikom do svih informacija
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Banjaluka, kao prvi grad u BiH i među prvima u regionu, uvela je novi servis namijenjen građanima putem primjene "ChatBota" na Viberu.

Korisnici Vibera će uz pomoć ove aplikacije moći na jednostavan i efikasan način doći do potrebnih informacija o svim servisima i uslugama Gradske uprave.

"Građanima je pružen veliki set usluga i informacija. Ovo je već treća inovacija koju radimo s Viberom", rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na predstavljanju ovog digitalnog servisa Gradske uprave.

Grad je prošle godine otvorio nalog na Viberu - zajednicu grada, koja broji preko 28.000 registrovanih korisnika.

"Na aplikaciju smo polovinom godine nadogradili stikere i ovo predstavlja treću nadogradnju. Putem Viber zajednice i ikonice smještene u gornjem desnom uglu možete pristupiti 'ChatBotu', koji čini čitav set informacija i servisa Gradske uprave", kazao je Radojičić.

U desetogodišnjoj Strategiji razvoja grada jedna od četiri fokusne oblasti je oblast pametnih gradova, savremenih trendova u lokalnoj samoupravi i razvoj modernih tehnologija i digitalizacija.

"Ove sedmice biće predstavljena neka nova rješenja poput uvođenja elektronske građevinske dozvole, za šta je Banjaluka izabrana kao jedan od gradova u ovom pilot projektu", istakao je Radojičić.

Unapređenje postojeće Viber zajednice grada finansijski je podržala kompanija "Prointer ITSS".

Bojan Vujić, direktor ove kompanije, rekao je da ovaj servis omogućava jednostavniju i bržu komunikaciju Gradske uprave sa građanima i da su ga razvili stručnjaci "Prointera ITSS" sa globalnim IT partnerima.

"ChatBot" se nalazi unutar Viber zajednice grada i pruža mogućnost postojećim i novim korisnicima da na jednostavan i brz način dobiju sve potrebne informacije o uslugama koje pruža administracija.

Primjenom "ChatBota" omogućena je direktna komunikacija između korisnika i pružaoca usluge, bez posredovanja. "Razgovor" se odvija jedan na jedan, zaštićen je i bezbjedan i poštuje privatnost podataka. Drugi članovi koji koriste uslugu nemaju uvid u komunikaciju.

"Zadovoljstvo nam je što je Banjaluka, kao prvi grad u BiH, uveo servis namijenjen građanima putem 'ChatBot' aplikacije na Viberu. Ona predstavlja napredni digitalni instrument koji će ubrzati i obogatiti komunikaciju među građanima i posjetiocima. Pozitivna iskustva 'ChatBota' postaviće nove standarde i doprinijeće razvoju komunikacije među gradovima, razvoju administrativnih usluga i kvaliteta komunikacije svih građana", rekla je Zarena Kančeva, direktorica Sektora za marketing i odnose s javnošću u kompaniji "Viber Rakuten".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije