Banja Luka

Banjaluka se pridružuje obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti

Banjaluka se pridružuje obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti
Foto: Arhiva | Banjaluka se pridružuje obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti

BANJALUKA - Uz brojne aktivnosti Banja Luka se i ove godine u periodu od 16. do 22. septembra pridružuje obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti.

S obzirom na to da je cijena energenata u porastu, ovogodišnja kampanja pod nazivom „Sačuvajmo energiju“ ima za cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja energije, ali i kolektivnog djelovanja za pronalazak načina za smanjenje njene potrošnje, između ostalog i kroz održivu urbanu mobilnost, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kao i do sada u narednim danima biće organizovano više događaja i aktivnosti, kojim će se ukazati na značaj upotrebe alternativnih vidova transporta, očuvanja zdrave životne sredine, ali i i što manje automobilskog saobraćaja.

Grad će i ove godine, povodom Evropske sedmice mobilnosti, pokloniti sugrađanima godišnje kartice za „BL bajk“, a zajednicama etažnih vlasnika parkinge za bicikle. Detalji o ovim aktivnostima i načinu dodjele biće objavljeni tokom naredne sedmice.

U ponedjeljak, 18. septembra u okviru aktivnosti koje sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske na prostoru kod novog sportskog kompleksa u Parku „Mladen Stojanović“ biće postavljen poligon spretnosti za naše najmlađe sugrađane.

Utorak, 19. septembar rezerisan je za radionicu na temu izrade Plana održive mobilnosti, koja će biti organizovana u Domu omladine sa početkom u 17.30 časova.

Osim toga 20. i 21. septembra biće organizovane panoramske vožnje električnim biciklima, dok će centralna manifestacija tradicionalno biti priređena 22. septembra povodom Svjetskog dana bez automobila  kada će na ulicama našeg grada biti organizovana 22. Banjalučka biciklijada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije