Banja Luka

Banjaluka sprema bogat program povodom Spasovdana

Banjaluka sprema bogat program povodom Spasovdana
Foto: Arhiva | Banjaluka sprema bogat program povodom Spasovdana

Bogatim kulturno-umjetnički programom grad će obilježiti krsnu slavu, Vaznesenje Gospodnje Spasovdan u četvrtak, najavili su u Gradskoj upravi.

Istakli su da će program obilježavanja Spasovdana početi sutra u 20 časova, kada će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti održan kulturno-umjetnički program pod nazivom "U susret Spasovdanu".

"U četvrtak, na dan slave, u sabornom Hramu Hrista Spasitelja u devet časova počeće sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda obaviće se spasovdanska litija oko sabornog hrama", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će u 20 časova na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti postavljena izložba "Sakralna arhitektura Eparhije banjalučke".

Program obilježavanja Spasovdana upotpunjen je manifestacijom "Dani Vlade Miloševića", koja se od 7. do 15. juna održava na više gradskih lokacija.

Slavu grada, koja je ujedno i slava sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno - Gradska uprava i Srpska pravoslavna crkva - Parohija banjalučka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije