Banja Luka

Basara: Gradonačelnik Stanivuković za savjetnice izabrao samo žene

Basara: Gradonačelnik Stanivuković za savjetnice izabrao samo žene
Foto: Ustupljena fotografija | Basara: Gradonačelnik Stanivuković za savjetnice izabrao samo žene

BANJALUKA - Održana je konferencija pod nazivom „Sve smo mi Heroine“ u Domu omladine, a u organizaciiji udruženja „Heroine“ i „Žena za ženu“,kojoj je prisustvovala Adriana Basara, portparol Gradske uprave.

Kako je istakla Basara, Banjaluka je oduvijek bila grad žena, snažnih i hrabrih, koje su spremne saslušati, pomoći, posavjetovati, prigrliti drugu ženu kojoj je potrebna podrška.

"Danas je Grad Banjaluka na istorijskom maksimumu podrške djevojkama i ženama kroz razne vidove aktivnosti, subvencija, naknada, saradnje sa brojnim udruženjima", rekla je ona, te dodala da pružaju podršku svim generacijama žena.

"Koliko je uloga žene značajna, govori i podatak da je gradonačelnik Draško Stanivuković za savjetnice izabrao samo žene. Zahvaljujemo se udruženjima "Heroine" i "Žena za ženu" iz Srbije koje svojim aktivizmom i regionalnim projektima omogućavaju da se ispričaju mnoge neispričane ženske priče, da se osnažuju žene koje su pretrpile neki vid nasilja, da se osnažuju samohrane majke, majke djece sa poteškoćama u razvoju, žene koje najčešće svoje bitke biju same", kazala je Basara.

Naglasila je i to kako će Banjaluka uvijek podržati ovakve projekte, ali i sve druge koje doprinose kvalitetnijem i boljem životu u našem gradu.

"Udruženja Ženski centar "Žena za ženu" i "Heroine" su saradnička udruženja koja rade na teritoriji Republike Srbije, a čiji je primarni cilj podrška i osnaživanje žena koje su preživjele neki oblik nasilja, samohranim majkama u ekonomskim neprilikama i teškom životu u organizaciji života i rada, kao i majkama sa djecom koja zaostaju u razvoju, ženama koje se bore sa neizlječivim bolestima i porodicama čija su ženska djeca bila izložena riziku za pokušaj silovanja", objasnila je ona.

Važnost ovog projekta, kako i same panel diskusije jeste, kako kaže, da svaka žena, pa čak i one koje nisu preživele nasilje, čuje sve bitne informacije koje će im značiti tokom života.

Iz ovih udruženja dodaju kako je prevencija ključna kako bi se smanjilo nasilje u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije