Banja Luka

Bazar za pomoć u liječenju djevočica Lane i Minje

Bazar za pomoć u liječenju djevočica Lane i Minje
Foto: Srna | Bazar za pomoć u liječenju djevočica Lane i Minje

BANJALUKA - Mnogi Banjalučani odlučili su da se uključe na način da su prodavali ili kupovali garderobu, igračke, knjige, slatkiše, hranu i piće, po simboličnim cijemama a novac od prodaje išao je u humanitare kutije. Kako su nam objasnili organizatori, prije humanitarnog bazara, mnogi su, organizujući se putem društvenih mreža, prodavali stvari i tako skupili oko 1000 KM.

Jedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je za "Nezavisne" da su roditelji djevojčice Lane potvrdili da su za njeno liječenje već prikupljena sredstva, te da će prema njihovoj želji sva sredstva ovog humanitarnog bazara biti donirana za drugu djecu te će novac koji se prikupi biti doniran za djevojčicu Minju čiji su roditelji neizmjerno zahvalni na podršci.

Prema njenim riječima, novac koji se prikupi pomoću bazara biće simboličan, ali cilj je da se skromnim doprinosima probudi humanost kako bi se i u drugim opštinama po uzoru na ovaj bazar ljudi pokušali organizovati a ova grupa će im pružiti neophodnu pomoć.

Kako je ispričala građani su izrazili želju da pomognu te je donirano puno stvari, igračaka, kolača, garderobe što je dovelo do toga da potraže lokaciju na kojoj bi se to prodavalo. Uplate su bile na dobrovoljnoj osnovi i po simboličnim cijenama. Ona je dodala da u Banjaluci imaju u planu i u drugim naseljima organizovati slične akcije.

Bazar su organizovale žene iz "Fejsbuk" grupe "Normalne mame Banjaluka" koje su pozvale građane da se pridruže ovom humanom događaju i tako doprinesu u skladu sa svojim mogućnostima. Organizatori su napomenuli da će tokom novembra  biti aktivan i humanitarni broj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije