Banja Luka

Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica u Banjaluci

Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica u Banjaluci
Foto: Gradska uprava | Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica u Banjaluci

Učenici srednjih škola i studenti iz porodica sa četvoro i više djece od marta će u Banjaluci imati potpuno besplatan javni prevoz.

"Najstariji sugrađani sa penzijom do 250 KM dobiće svoje besplatne karte za javni prevoz u aprilu, dok će svi ostali penzioneri svoje mjesečne karte moći da kupe po 30 odsto nižoj cijeni u okviru subvencija koje je obezbijedio grad", saopštili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Kako su istakli, srednjoškolaca i studenata iz porodica sa četvoro ili više djece brojčano je manje u odnosu na penzionere te će oni prvi dobiti mjesečne karte, a najstariji sugrađani mjesec dana nakon njih.

"Gradska administracija odlučila je da se posveti modernizaciji javnog prevoza ove godine, a samim tim i modernizaciji mjesečnih karata te je zbog toga njihova izrada dosta zahtjevnija u smislu tehničke pripreme", naveli su iz uprave grada.

Za ovu namjenu iz budžeta grada već ranije su obezbijeđena sva potrebna novčana sredstva. Ova mjera omogućena je povećanjem prihoda i uštedama koje je ostvarila gradska administracija.

"Uz sve to, ovo predstavlja dinamiku smanjenja cijena javnog prevoza za penzionere s područja Banjaluke, sve dok on u krajnjoj mjeri ne bude potpuno besplatan za sve naše najstarije sugrađane", najavili su iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije