Banja Luka

Pratite nas na Google news

Besplatne radionice za djecu i mlade u Banjaluci

Besplatne radionice za djecu i mlade u Banjaluci
Foto: N.N. | Besplatne radionice za djecu i mlade u Banjaluci
Anja Matarugić

BANJALUKA - Kada dijete ima bogato ispunjeno slobodno vrijeme može jasnije spoznati vlastite interese i želje, kazala je Aleksandra Štrbac, direktorica Omladinskog centra "Zdravo da ste", u vezi s aktivnostima posvećenim djeci i mladima koje ovaj centar organizuje u okviru inicijative "Banjaluka ljudskog lica".

Prema njenim riječima, ovo udruženje u okviru te inicijative u narednih osam mjeseci organizuje besplatne aktivnosti po mjeri djece i mladih i to u pet mjesnih zajednica u Banjaluci.

Ističe da su ove aktivnosti značajne jer kvalitetno organizovano slobodno vrijeme pomaže ne samo u razvijanju kompetencija kod djece, već i u poboljšanju ponašanja djeteta.

"Provodeći slobodno vrijeme u organizovanim aktivnostima primjerenim njihovoj dobi djeca percipiraju različitost, usvajaju sisteme vrijednosti, razvijaju toleranciju i kritičko mišljenje", kazala je Štrpčeva.

Naglašava da će se raditi i na izradi edukativnog materijala o seksualnom i reproduktivnom zdravlju za stariji osnovnoškolski uzrast.

Dodaje da će radionice biti edukativne i one životnih vještina, kao i kreativne i rekreativne.

"Radiće se teme kao što su dječja prava, pubertet i zdravo odrastanje, sigurnost djece na internetu i vršnjačko nasilje. Takođe ćemo raditi i kreativne radionice, jogu, break dance i slikanje", pojasnila je Štrpčeva.

Sonja Stančić, koordinator incijative "Banjaluka ljudskog lica", kazala je da je veoma značajno da djeca i mladi iskoriste mogućnost aktivnosti u sigurnosti svojih mjesnih zajednica.

"Komparativna analiza rada mjesnih zajednica u Hrvatskoj, Srbiji, Švedskoj, Švajcarskoj i BiH pokazala je da mjesne zajednice treba da preuzmu ulogu predstavnika interesa zajednice, posrednika ili pružaoca usluga", objasnila je Stančićeva za "Nezavisne".

Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu, rekla je da ovaj jedinstveni projekat u regionu ima veliki značaj jer zbližava i ujedinjuje građane.

"Projekat 'Banjaluka ljudskog lica' je veoma značajan za građane i smatram da se kod građana jača osjećaj socijalne uključenosti i pripadanja zajednici", kazala je Pavlovićeva. 

Inicijativom je otvoren prostor za novi, razvojni dijalog između udruženja i Gradske uprave. 

"Stvorena je platforma koja omogućava bolju i efikasnju iskoristivost kapciteta, koja u konačnici ima za cilj poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici", rekla je Stančićeva.

Raspored 

Omladinski centar "Zdravo da ste" ponedjeljkom aktivnosti održava u MZ Bulevar, utorkom u MZ Borik 1, srijedom u MZ Obilićevo, četvrtkom u Društvenom centru Rosulje, a četvrtkom i petkom u MZ Centar 1. 

Sve radionice počinju u 18.30, a građani se mogu informisati i preko Facebook profila "Zdravo da ste" ili direktno telefonom na broj 051/465-590, kao i na telefone mjesnih zajednica.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije