Banja Luka

Besplatne radionice za roditelje, tema emocionalna pismenost

Besplatne radionice za roditelje, tema emocionalna pismenost
Foto: ilustracija | Besplatne radionice za roditelje, tema emocionalna pismenost

BANJALUKA - Udruženje građana "Zdravo da ste" večeras u 18 časova u prostoru Društvenog centra Rosulje (park "Mladen Stojanović") organizuje radionicu o temi emocionalna pismenost.

"Naše emocije i emocije onih koji nas okružuju glavni su pokretači našeg ponašanja. Svakim našim postupkom upravlja neki osjećaj i upravo je zato važno razumjeti emocije. One se prenose, a emocionalna ponašanja se uče. Koliko smo mi odrasli emocionalno pismeni, važan je preduslov i za emocionalnu pismenost naše djece. Kao što je jezička pismenost osnov za čitanje i pisanje, emocionalna pismenost je osnova za razumijevanje i komuniciranje", navode organizatori u saopštenju.

Radionica je namijenjena roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta, te svima onima koji rade sa djecom i žele da unaprijede svoja znanja i vještine.

Cilj radionice je da osnaži odrasle da steknu uvid u važnost i snagu emocija, da nauče da lakše prepoznaju svoje i djetetove emocije i dobiju alate i vještine kako se bolje nositi sa ličnim i djetetovim emocijama.

Voditelj radionice je Đurđica Jeličić, školski psiholog i sistemski porodični psihoterapeut.

Učešće je besplatno, a udruženje ovu aktivnost realizuje u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", koji zajednički finansiraju ambasade Švajcarske i Švedske u BiH, a sprovodi UNDP BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije