Banja Luka

Besplatni udžbenici za višečlane, hraniteljske i romske porodice

Besplatni udžbenici za višečlane, hraniteljske i romske porodice
Foto: N.N. | Besplatni udžbenici za višečlane, hraniteljske i romske porodice

BANJALUKA - Besplatne udžbenike za narednu školsku 2020/2021. godinu grad će i ove godine obezbijediti za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica.

Kada je riječ o višečlanim porodicama, grad će obezbijediti udžbenike za djecu iz ovih porodica koje su korisnici usluga Centra za socijalni rad, a na osnovu prijedloga Udruženja porodica s četvoro i više djece.

"Od ove godine ministarstva prosvjete i kulture i porodice, omladine i sporta RS obezbijediće besplatne udžbenike i za treće i svako naredno dijete iz višečlanih porodica, kao i za odlične učenike iz ovih porodica", rekli su u Gradskoj upravi.

U Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku su istakli da se zbog toga grad opredijelio da finansira udžbenike za djecu iz višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe, od trećeg do devetog razreda, a koja nisu u kategorijima za koje će resorna ministarstava obezbijediti udžbenike.

U okviru gradskog programa podrške u nabavci udžbenika djeca iz hraniteljskih porodica dobiće jednokratnu novčanu pomoć. Prvi put od prošle školske godine ovim porodicama obezbijeđena je ovakva vrsta podrške.

"Za osnovce iz hraniteljskih porodica predviđeno je 150 KM, za učenike srednjih škola 170, a za studente iz hraniteljskih porodica 200 KM za nabavku udžbenika i školskog pribora", rekli su u ovom odjeljenju.

Dodali su da će, kao i ranijih godina, djeca iz romskih porodica dobiti udžbenike i školski pribor pred početak školske godine.

"Takođe, grad će kroz jednokratnu novčanu pomoć podržati obrazovanje srednjoškolaca i studenata iz romske populacije", zaključili su u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije