SP Qatar 2022.

Banja Luka

Blizu 2.000 građana koristi BL "bajk"

Blizu 2.000 građana koristi BL "bajk"
Foto: N.N. | Blizu 2.000 građana koristi BL "bajk"
N.N.

BANJALUKA - Banjalučani mogu i tokom jeseni koristiti bicikle sa popularnog terminala za iznajmljivanje bicikala "BL bajk",trenutno ovaj sistem ima 1.902 korisnika, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Po već uobičajenoj praksi, ovi bicikli budu u funkciji do kasno u jesen, sve dok to vremenske prilike dozvoljavaju.

Da bicikli iz "BL bajka" iz godine u godinu privlače sve više zaljubljenika u bicikle, ali i zdrav način života potvrđuje broj aktivnih korisnika kojih trenutno ima 1.902.

Sistem za iznajmljivanje bicikala "BL bajk" ima 40 bicikala na pet lokacija.

Bicikli se nalaze na lokacijama Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića /preko puta zgrade Gradske uprave/, kod vodenog parka Akvana, u Ulici majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla", u Parku "Mladen Stojanović" i u naselju Obilićevo na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Cijene iznajmljivanja bicikala su povoljne: pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

"Grad posebnu pažnju usmjerava na alternativne vidove prevoza, kojima svi zajedno mijenjamo životne navike, te je opredjeljenja da se, između ostalog, otvaraju i novi terminali za iznajmljivanje bicikala", poručuju iz Gradske uprave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije