Banja Luka

Blizu 5.000 korisnika "Građanske patrole"

Blizu 5.000 korisnika "Građanske patrole"
Foto: N.N. | Blizu 5.000 korisnika "Građanske patrole"

BANUJALUKA - Mobilnu aplikaciju "Građanska patrola", namijenjenu za prijavu komunalnih problema u Banjaluci, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine do danas preuzelo je 4.880 sugrađana, podaci su softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala ovu aplikaciju, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

U ovom periodu, zabilježeno je 8.000 prijava građana, i to uglavnom onih koji se odnose na razne komunalne probleme.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila, navedeno je u saopštenju.

Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije.

I tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima. Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića.

Grad Banjaluka se i ovim putem zahvaljuje građanima za prijavljivanje uočenih problema i poziva ih da aktivno koriste "Građansku patrolu", kako bi naš grad bio ljepši i uređeniji.

Ova aplikacija omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake. Korisnici „Građanske patrole“, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije