Banja Luka

Bojan Kresojević prvi gradski menadžer Banjaluke

Bojan Kresojević prvi gradski menadžer Banjaluke
Foto: Arhiva | Bojan Kresojević prvi gradski menadžer Banjaluke

BANJALUKA - Bojan Kresojević je svojim zalaganjem i radom zaslužio da postane prvi gradski menadžer i on je od danas na ovoj funkciji, rekao je Draško Stanivuković, gradočelnik Banjaluke predstavljajući pojačanja u svom kabinetu koja bi trebala doprinijeti boljem radu Gradske uprave.

On je istakao na konferenciji za novinare da su dodatna pojačanja Nenad Baroš, doktor pravnih nauka i novi savjetnik za pravna pitanja, Valentina Aničić, student generacije i novi savjetnik za ekonomska pitanja, koja dolazi na mjesto Kresojevića, te Maja Miljević, koja je razvila sopstveni start ap i biće zadužena za privlačenje investitora, jer će biti otvorena kancelarija za preduzetnike.

Takođe, nova članica tima koja će biti zadužena za kulturu i socijalnu politiku u Gradskoj upravi je Mirna Savić Banjac, koja je bila odbornica u prethodnom sazivu Skupštine grada.

"Zadovoljni smo i do sada postignutim rezultatima i nakon osam mjeseci uspostavili smo jednu praksu i napravili uštede preko osam miliona KM, povećali prihode za četiri miliona KM i ostvarujemo strateške ciljeve kao što su besplatni udžebenici i reforma javnog prevoza, a samo tri mjeseca imamo budžet", naveo je Stanivuković.

Dodao je da su na strateškom planiranju rada Gradske uprave koje je prije nekoliko dana održano u Tesliću odlučili da je potrebno pojačanje u timu.

"Tim za reviziju je uradio mnoge stvari i imamo određene dodatne planove za sve što se radi, tako da nam je potrebno osvježenje i pojačanje", naglasio je Stanivuković.

Bojan Kresojević, prvi gradski menadžer, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo i čast biti prvi gradski menadžer, ali i obaveza da se bolje radi u narednom periodu.

"Napravili smo listu od 40 projekata za koje ću ja preuzeti odgovornost da budu urađeni u najkraćem mogućem roku. Cijeli tim u kabinetu gradonačelnika je zajednički djelovao, to znači profesionalno i dobro. Moj glavni zadatak i misija biće da ono što smo radili, radimo još brže", kazao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije