Banja Luka

Bojan Pećanac: Potrebno popraviti Nacrt budžeta

Bojan Pećanac: Potrebno popraviti Nacrt budžeta
Foto: Anja Vidić | Bojan Pećanac: Potrebno popraviti Nacrt budžeta

BANJALUKA - Bojan Pećanac, odbornik SNSD u Skupštini grada Banjaluka je istakao da je potrebno popraviti Nacrt budžeta, jer je predstavljen bez razvojnih projekata.

“Ne znam zašto danas usvajamo Nacrt budžeta za 2024, kada nismo završili sve što se tiče 2023. godine, uvijek kasnimo”, rekao je on.

Dodaje da su kapitalni projekti sanacija kuće Milanovića u iznosu od 2.3 miliona i most u Docu od 4.5 miliona.

“U budžetu se ne vidi da će biti novih vrtića, ambulanti, igrališta“, rekao je on, te dodao da se vidi ušteda koja se tiče granta za sportske organizacije.

“Zamolio bih građane da daju svoje prijedloge vezano za budžet”, istakao je on, te dodao da će SNSD podržati Nacrt budžeta, uz isticanje zamjerki i prijedloga, te ako one ne budu uvrštene u prijedlog budžeta djelovaće amandmanski.

“Žao mi je što su članovi PDP-a  napustili sjednicu i pronašli se prozvani iako se predsjednik Skupštine nije direktno obratio njima”, kazao je on.

Ukupna budžetska sredstva za 2024. godinu projektovana ovim Nacrtom su u iznosu od 187,89 miliona KM, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je dodao, ovaj budžet daje veliku socijalnu podršku građanima.

“Nacrt budžeta za narednu godinu karakteriše, između ostalog, besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 metara kvadratnih, što je jedna od novijih olakšica za  građane. Baš kao i prethodnih godina, plan Grada jeste da nastavi sa pozitivnim praksama, kao što je finansiranje nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola, te stavke koje se odnose na pomoć porodiljama, stipendiranje učenika i studenata. U okviru Nacrta budžeta planirani su značajni infrastrukturni projekti, poput nastavka izgradnje vodovodne mreže na području cijelog grada, izgradnja i održavanje gradskih saobraćajnica i mnogi drugi projekti”, ispričao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije